مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و روان درمانی خانواده بیرجند

تحت نظارت وزارت ورزش و جوانان / تحت نظارت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران/ تحت نظارت بهزیستی خراسان جنوبی

مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و روان درمانی خانواده بیرجند

تحت نظارت وزارت ورزش و جوانان / تحت نظارت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران/ تحت نظارت بهزیستی خراسان جنوبی

برنامه مطالعه هفتگی برای امتحانات و کنکور رایگان مشاور بیرجند

آیا می‌توان بهترین زمان مطالعه را پیدا کرد؟ برای همه افراد یک زمان خاص صدق میکند؟ آیا یادگیری در روز بهتر است یا در شب؟ تحقیقات زیادی در این زمینه توسط محققین مختلف انجام شده که هرکدام زمان های خاصی را مشخص کرده اند، با این وجود انتخاب زمان مناسب یکی از چالش های پیش روی هر دانش آموز است، که بتواند زمان مطالعه مطلوب خود را کشف کند تا بهترین یادگیری یا به اصطلاح بیشتری بازدهی درسی را داشته باشد، شیوه های یادگیری هر فرد متفاوت است

همانطور که گفتیم بهترین زمان مطالعه برای هر شخص با توجه به شرایط و سلیقه شان متفاوت است، یادگیری بعضی افراد در روز و برخی در شب بهتر عمل میکند، کسانی شب را موقعیت مناسبی برای مطالعه می دانند و نظر بر این دارند که ساعات پایانی شب بخاطر آرامشش ذهن آمادگی بهتری برای دریافت مطالب دارد، افرادی صبح را پس از استراحت شبانه انتخاب می‌کنند و معتقدند صبح انرژی بیشتری دارند و یادگیری آنها بهتر خواهد بود، البته که نظر همه افراد درست است و انتخاب بهترین زمان مطالعه بستگی به خود فرد دارد، اما عوامل مختلفی در سطح یادگیری شما دخیل است که می‌تواند یادگیری را کمتر یا بیشتر کند. البته درس خواندن در روز و شب هر کدام مزایا خاص خودش را دارد، مثلا در صبح بعد یک استراحت کافی و خوردن صبحانه مقوی و استفاده از نور طبیعی می‌تواند گزینه خوبی برای بهترین زمان مطالعه باشد، البته شب هم فوایدی همچون دور بودن از عوامل حواس پرتی مثل سروصدا و… دارد و با توجه به تحقیقات انجام شده در بعضی مواقع ذهن در حالت خستگی دریافت بهتری از مفاهیم دارد، و بعد از دریافت مطالب خواب کمک می‌کند مطالب درسی در ذهن تثبیت شوند، با این وجود باید توجه داشته باشید ذهن برای هر ساعتی که برای مطالعه انتخاب می‌کنید نیاز به استراحت دارد و دانش آموزان به طور متوسط بین ۸ تا ۹ ساعت احتیاج به خواب شبانه دارند.

اگر بخواهیم با زمان مطالعه دقیق برای کنکوری ها در نظر بگیریم برای افراد مختلف متفاوت است، البته دانش آموزانی که محصل هستند وقت کمتری نسبت به پشت کنکوری ها دارند و به طور تقریبی میتوان بین ۳۰ تا ۴۵ ساعت در هفته برای محصل ها و برای پشت کنکوری ها بین۶۰ تا ۹۰ ساعت در هفته زمان مطالعه در نظر گرفت. اما چیزی که اهمیت دارد کمیت نیست بلکه کیفیت مطالعه است، اگر اهمیت زمان مطالعه به قدری برای شما پررنگ بشود که به کیفیت مطالعه توجه نداشته باشید، بازدهی مناسبی از درس خواندن خود نخواهید داشت.

شما برای پیدا کردن زمان مطالعه مناسب برای خودتان باید یک جدول زمانی مطالعه تهیه کنید، این کار باعث می‌شود شما متوجه شوید در ساعات مختلف روز توانایی های یادگیری شما مثل هوشیاری و حافظه در چه سطوحی قرار دارند. برای یافتن زمان مطالعه مفید ممکن است مجبور باشید در ساعت های مختلف دروس مختلف را مطالعه کنید تا زمان مطالعه مناسب تری برای هر درس پیدا کنید، بعد از یافتن بهترین زمان درس خواندن باید با آن سازگار شوید، یعنی یک روال مطالعه برای خود تنظیم کرده اید و با همان باید پیش بروید تا ذهن و بدن بتوانند با تعادل سازنده با یکدیگر بهترین بازدهی خود را نشان بدهند. با توجه به برنامه روزانه درسی، ساعات مدرسه و ساعت خواب و بیداری بهترین ساعت هوشیاری خود را پیدا کنید؛ زیرا کیفیت حافظه و هوشیاری شما در زمان های مختلف با افراد دیگر متفاوت خواهد بود. بهترین زمان مطالعه برای یادگیری دروس محاسباتی مثل ریاضی و فیزیک صبحگاه است زیرا صبح بعد از خواب شبانه هوشیار هستید و این دروس نیاز به دقت بالا و نوشتن دارند. بهترین زمان برای یادگیری دروس حفظی بعد از مطالعه دروس محاسباتی است، فراگیری دروس حفظی به صورت یادسپاری و فرستادن مطالب به حافظه بلند مدت با سرعت بالا میباشد.